top of page
PHOTO CONTEST 2020 low.jpg

Διαγωνισμός φωτογραφίας & video

«Ανθισμένες Ροδακινιές 2020»

 

Έρχεται πάλι η άνοιξη και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε τους δρόμους και να ξεχυθούμε στον κάμπο της Βέροιας, όπου κάθε χρόνο οι Ανθισμένες Ροδακινιές δημιουργούν μια απέραντη ροζ θάλασσα! Ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Είναι το δικό μας «Χανάμι», η ευκαιρία να ζήσουμε μερικές μέρες μέσα στα άνθη, να τα φωτογραφίσουμε, να τα βιντεοσκοπήσουμε, να ξαναγεννηθούμε μέσα από την ανοιξιάτικη ζωντάνια της φύσης!

 

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας σε συνεργασία με την Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Κεντροδυτικής Μακεδονίας με την υποστήριξη της FUJIFILM Hellas, του ΙΕΚ ESP και της PROLAB, διοργανώνουν φέτος τον 4ο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές, εντάσσοντας για πρώτη φορά και νέα ειδική κατηγορία για video!

 

 

Σκοπός του διαγωνισμού: Σκοπός του φωτογραφικού διαγωνισμού είναι ο φακός του κάθε διαγωνιζόμενου να αποτυπώσει τη στιγμή που οι ανθισμένες ροδακινιές έχουν την τιμητική τους. Αυτήν την ευφορία που δημιουργείται στην ψυχή μας από το εντυπωσιακό θέαμα, θέλουμε να μοιραστούμε με όλη την Ελλάδα, μέσα από τις εικόνες και τα video σας!

 

Πάρτε μέρος: Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι λάτρεις της φωτογραφίας (ερασιτέχνες και επαγγελματίες) ανεξαρτήτως ηλικίας. Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή ή ένα smartphone και πολύ φαντασία!

 

TIP: Φέτος, το φαινόμενο θα εμφανιστεί εντός του διαστήματος 1 ως 20 Μαρτίου (κορυφώνεται περίπου από 7 ως 15 Μαρτίου).

 

Αναλυτικά οι κατηγορίες του διαγωνισμού, τα έπαθλα, οι όροι και οι προϋποθέσεις:

 

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

 

Υποβολή συμμετοχής: Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με τρεις (3) έγχρωμες ή ασπρόμαυρες φωτογραφίες Η κάθε φωτογραφία θα πρέπει να είναι σε μορφή jpg (with exif data απαραιτήτως) και το αρχείο να φέρει το επίθετο του διαγωνιζόμενου και  διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3.  (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.). Ως καταληκτική  To email που θα στείλετε θα πρέπει να έχει θέμα «Διαγωνισμός φωτογραφίας».

Υποβολή συμμετοχών στην ηλεκτρονική διεύθυνση veriapeach@gmail.com μέχρι τις 24 Απριλίου 2020.

Βραβεία κριτικής επιτροπής Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας

 • 1ο βραβείο / FUJIFILM X-A5 (δείτε εδώ)

 • 2ο βραβείο / FUJIFILM XP-120 (αδιάβροχη/action)

 • 3ο βραβείο / FUJIFILM Instax mini (instant print)

 

Ειδική κατηγορία: βραβείο FUJIFILM X-Photographers

 • 1ο Βραβείο / FUJIFILM X-A5 (δείτε εδώ)

Πρόκειται για μια νέα κατηγορία, με κριτική επιτροπή αποτελούμενη από τους κορυφαίους φωτογράφους X-Photographers της FUJIFILM.

 

Ειδική κατηγορία: Βραβείο Κοινού

Για συμμετοχή στην ειδική κατηγορία «Βραβείο Κοινού», η διαδικασία είναι απλή:

 1. Ανεβάζετε τη φωτογραφία μόνο στο Instagram.

 2. Χρησιμοποιείτε υποχρεωτικά το hashtag #veriapeach2020 (φυσικά μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα hashtags).

 3. Μαζέψτε όσα περισσότερα Like μπορείτε!

 4. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 24 Απριλίου 2019, όπου και θα ελεγχθούν μέσω του hashtag οι κοινοποιημένες φωτογραφίες. Η φωτογραφία με τα περισσότερα Like κερδίζει!

 

Έπαθλο: FUJIFILM Instax mini (instant print)

 

Θα απονεμηθούν επιπλέον τιμητικές διακρίσεις. Οι βραβευμένες φωτογραφίες καθώς και αυτές που θα διακριθούν, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε ειδική τελετή απονομής και έκθεση κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ροδάκινου τον ερχόμενο Ιούνιο (εγκαίνια έκθεσης 12 Ιουνίου 2020, Βέροια).

 

 

ΝΕΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Video

 

Lights… Camera… Action!!! Οι Ανθισμένες Ροδακινιές αποτελούν την πηγή έμπνευσης και το συνδετικό κρίκο για να επιδείξετε τις σκηνοθετικές σας ικανότητες. Ο κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα (1) βίντεο, σύμφωνα με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

 • να είναι της μορφής .mp4

 • να έχει μέγεθος έως 2GB

 • να είναι διάρκειας από 1 έως 3 λεπτά

 • να είναι ανάλυσης από 720p έως 1080p

 • το αρχείο να φέρει το Ονοματεπώνυμο του διαγωνιζόμενου

 

Το video πρέπει να σταλεί μέσω we transfer ή κάνοντας το upload σε οποιοδήποτε cloud και στέλνοντας το link κοινοποίησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση videographyesp@gmail.com μέχρι τις 24 Απριλίου 2020. Τo email πρέπει να έχει θέμα «Διαγωνισμός Βίντεο».

 

 • 1ο βραβείο / έπαθλο: 100% Υποτροφία σε τρεις ενότητες του προγράμματος e-learning ESP (αξίας 900€)

 • 2ο βραβείο / έπαθλο: 50% Υποτροφία σε τρεις ενότητες του προγράμματος e-learning ESP (αξίας 450€)

 • 3ο βραβείο / έπαθλο: Μία φωτογραφική μηχανή FUJIFILM

 

Κριτική επιτροπή για την κατηγορία video
Η κρητική επιτροπή του διαγωνισμού βίντεο «Ανθισμένες Ροδακινιές 2020» αποτελείται από τους:

 • Αναστάσιο Κεσίδη, Καθηγητή φωτογραφίας και Διευθυντή της σχολής ESP

 • Δρ. Μανώλη Σκούφια, Διδάκτωρ φωτογραφίας και υπεύθυνο σπουδών του e-learning ESP

 • Μαρμαράς Αργύρης, Σκηνοθέτη – Μοντέρ, καθηγητή της σχολής ESP

 

Περισσότερες πληροφορίες για το e-learning ESP.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι.

 • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό με μέχρι τρεις (3) ασπρόμαυρες ή έγχρωμες φωτογραφίες. Στην κατηγορία video, μπορούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό μόνο με ένα βίντεο.

 • Οι συμμετέχοντες αποδέχονται την αποστολή φωτογραφίων και βίντεο μεταξύ του ΤΟΒ, της ESP και της Fujifilm.

 • Οι φωτογραφίες που θα αναρτηθούν στα social media για το βραβείο κοινού – μπορούν να συμμετέχουν και στο διαγωνισμό για βραβεία – διακρίσεις της κριτικής επιτροπής.

 • Τελευταία ημερομηνία για την υποβολή των έργων ορίζεται η 24η Απριλίου 2020. Πέραν αυτής καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή.

 • Οι φωτογραφίες θα υποβληθούν  σε ψηφιακή μορφή ΜΟΝΟ στην ηλεκτρονική διεύθυνση veriapeach@gmail.com, θα γίνουν δεκτές σε μορφή JPEG (with exif data απαραιτήτως). Απαιτείται η δημιουργία φακέλου με το ΟΝΟΜΑ_ΕΠΙΘΕΤΟ όπου θα αποθηκεύσετε τις φωτογραφίες με ονομασία τα αρχικά του ονοματεπώνυμου και  διαδοχική αρίθμηση 1, 2, 3.  (π.χ Γιώργος Ιωάννου_1, Γιώργος Ιωάννου_2, Γιώργος Ιωάννου_3.)

 • Τα βίντεο πρέπει να σταλούν μέσω we transfer ή κάνοντας το upload σε οποιοδήποτε cloud και στέλνοντας το link κοινοποίησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση videographyesp@gmail.com με θέμα στο email «Διαγωνισμός Βίντεο».

 • Τα φωτογραφικά έργα και τα βίντεο θα πρέπει να ανήκουν κατά πατρότητα στον συμμετέχοντα και να μην έχουν διακριθεί σε άλλους διαγωνισμούς.

 • Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν στις 28 Μαΐου 2020.

 • Οι φωτογραφικές μηχανές που θα δοθούν ως βραβεία του διαγωνισμού, θα είναι ολοκαίνουργιες με εγγύηση επίσημης αντιπροσωπείας.

 • Οι βραβευμένες φωτογραφίες, τα βίντεο και οι διακρίσεις του διαγωνισμού αυτές που θα διακριθούν και τα βίντεο, θα εκτυπωθούν και θα παρουσιαστούν σε έκθεση κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Ροδάκινου, με παράλληλη προβολή τους στο διαδίκτυο στην σελίδα του Τ.Ο.Β.

 • Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στους δημιουργούς των φωτογραφιών / video.

 • Η απόφαση της κριτικής επιτροπής είναι οριστική και δεν επιτρέπεται ουδεμία ένσταση ή άλλη διεκδίκηση.

 • Οι εκπτώσεις που προσφέρονται στα δίδακτρα μέσω του συγκεκριμένου διαγωνισμού δεν μπορούν να συνδυαστούν με καμία άλλη προσφορά πάνω σε αυτά.

 • Μια συλλογή με τα καλύτερα βίντεο θα παρουσιαστούν παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές» και σε οποιοδήποτε μέρος αυτή με παράλληλη προβολή τους στο διαδίκτυο στην σελίδα του Τ.Ο.Β., της ESP, της Fujifilm και στα επίσημα social media των παραπάνω θεσμών.

 • Οι φωτογραφίες και τα βίντεο των συμμετεχόντων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ευρύτερη δημοσιοποίηση του διαγωνισμού και των σκοπών του ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ από τον διοργανωτή Τ.Ο.Β. σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε τρόπο χωρίς να θεμελιώνεται δικαίωμα άλλης αμοιβής του συμμετέχοντος και πάντα με τη δημοσίευση του ονόματος του δημιουργού.

 • Η συμμετοχή στον διαγωνισμό σημαίνει αποδοχή των ανωτέρω αναγραφόμενων όρων.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΒ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ 
ΜΕ ΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΗΜΑΘΙΑΣ
 ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Ο.Π. ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ Ν.ΗΜΑΘΙΑΣ

 

bottom of page